Arvutuste põhjal käib Eestis tegutsevate jõuluvanade taskutest läbi kümneid tuhandeid eurosid. Maksuameti esindajate sõnul pole siiski tegu probleemse ametiga, seda eriti juhtudel, kui jõuluvana tänatakse kingitusega, mis ei too jõuluvanale kaasa maksukohustust, vahendab ERRi uudisteportaal "Aktuaalsete kaamerat".

Samas juhtis maksuamet tähelepanu, et inimesed, kes pakuvad teenust eraisikuna, eesmärgiga raha teenida, peavad füüsilise isiku tuludeklaratsioonis täitma lahtri 7.1, kuhu kantakse muud tulud.

Jõuluvanade maailmameistriks kroonitud jõuluvana Arre sõnul on tururikkumise kõrval probleemiks seegi, et nn haltuurajõuluvanad on pahatihti koolitamata, samas kui jõuluvanade ühendusse kuuluvad jõuluvanad saavad enda arendamiseks regulaarselt kokku. Viimati õpetati neile suhtlemist erivajadustega lastega.

"Ikka jõuluvanad omavahel suhtlevad ja õpivad ja toovad välja valupunkte, mida keegi on märganud, mida laps on küsinud, mida vastata lapsele, et ta tõesti teaks, et see jõuluvana, kes tema juurde tuleb, on see tõeline jõuluvana ja ei ole /.../ see odav jõuluvana, keda me ei tahaks näha, kes jõuluvana usku lastes vähendab. See on oluline asi," selgitas Arre.