Kolmeteistkordne Eesti meister judos Jaan Lutsar ehitab idamaiste võitluskunstide harrastajatele OÜ-ga Kristiine Judokeskus spordikeskuse Tondil oleva Audentese ülikooli ühte tiiba. Ehitustöödega tehti algust eelmise aasta suvel.

Kuigi esimesed treeningud peaksid uues spordihallis algama juba sellel suvel, on ametlik avamine kavandatud septembri algusse.

Trenni tegema ning saali kasutama on oodatud kõik idamaiste võitluskunstide huvilised ning keskus teenindab kuni 400 inimest. Lisaks avatakse spordikeskuse ruumides ka spetsiaalset treeningvarustust pakkuv kauplus ning hoone teine korrus kavatsetakse samuti korda teha. “Praegu on meil plaanis ehitada teisele korrusele hostel. See ei ole mõeldud ainult judokatele, vaid kõigile sportlastele, kes on tulnud Tallinna laagrisse või võistlustele ning vajavad odavat ööbimiskohta.

Euroopa meistrivõistlustel nii hõbe- kui ka pronksmedali kaela saanud judoka Martin Padari hinnangul annab uus spordikeskus võimaluse lahedamalt treenida. “On ette tulnud juhtusid, kus peame kolmes vahetuses maadlema, sest matte lihtsalt ei jätku, “ räägib Padar.

Noa asemel küügikombain

Ka Jaan Lutsari sõnul on uues keskuses trennitegemine tükk maad mugavam kui varem. “Kui nüüd värvikas näide tuua, siis meie jaoks on see praegu umbes nii, nagu sulle antaks noa asemel köögikombain kätte,” muigab judoka.

Projekti esimese etapi maksumus on olnud 11 miljonit krooni ning kogumaksumuseks on esialgsel hinnangul 15 miljonit krooni. Abiks on olnud ka Tallinna linn, kes on Lutsari ettevõtmist 5 miljoni krooniga toetanud.

2004. aastal toimunud Ateena olümpiamängudel pronksmedali saanud Indrek Pertelson on samuti spordiklubi rajamisega ametis. “Praegu plaanime Haaberstis klubi avada juuli alguses ja oleme oma tegemistega graafikus,” selgitab Pertelson. Tallinnas Rannamõisa teel olevale krundile on kerkimas perespordikeskus, kus peale idamaiste võitlusviiside harrastamise saab ka tervist kontrollida ning jõudu taastada.