Finaalis kohtusid Riigkantselei ja Äripäeva tiimid lahendades projektimeeskonna moodustamise ülesannet, teatasid võistluse korraldajad.

Finaalsaates andis Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ tegevjuht Margus Uudam võistkondadele ülesandeks moodustada pädev projektimeeskond, et lahendada energiafirma vajadust vahetada välja 40 000 elektriarvestit. Arvestite tellimiseks on kokkupanemisel hange, millega täpsustatakse vajalikud tingimused ka inimeste osas.

Riigikantselei tiimi kuulusid Keit Kasemets, Klas Klaas ja Oliver Väärtnõu. Võistkond asus uurima, kellel missugune ülesanne hetkel on ja milline saab olema roll, peale hanke täitmist – kes paigaldab, kes juurutab jne. Nad said teada, et uute elektriarvestite juurutamisega kaob ettevõttest palju inimesi.

Äripäeva tiimi liikmed Piret Paabusk, Ethel Reier, Aivar Hundimägi uurisid, millised peavad olema nõudmised, millele töövõtja peab vastama. Nad selgitasid välja, et võtmepositsioonid meeskonnas saavad lisaks mõõteosakonnale olema IT, kliendisuhtlus, paigaldus ja kommunikatsioon.

Riigikantselei alustas oma ettekannet hetkeolukorra kirjeldamisega. Nad rõhutasid, et meeskonnas peaks võimalikult palju kasutama ära olemasolevaid teadmisi. Projektimeeskonna koostamisel peaks olema tasakaalus vastutus ja ülesanded, tekkima sünergia ja kaasatama ka rahvusvahelist kogemust. Oluliseks pidasid nad ka muutuste ja tööprotsesside oskuslikku juhtimist. Lisaks projekti juhtivatele inimestele peaks Riigikantselei arvates kaasama ka IT, klienditeeninduse, koolituse ja kommunikatsiooni inimesi.

Äripäev rõhutas oma esinemises seda, et olukord peab olema kindlasti enne hästi läbimõeldud. Nemad nägid projektijuhi projekti üldise juhtimise kõrval ülesannetena ka suhtlemist töövõtjaga ja aruandlust. Nad tegid ettepaneku, et projektijuhi leidmiseks peaks korraldama konkursi ning andma kandidaatidele sama ülesande, mis võistkondadele saates anti. Äripäev nägi elektriarvestite vahetamise projektis võimalust parandada ettevõtte mainet. Oluliseks peeti kommunikatsiooni rolli protsessis. Nemad jagasid moodustatava meeskonna tehnilisteks ja kommunikatsiooni töötajateks.

Žüriis hindasid võistkondi lisaks Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ tegevjuht Margus Uudamile ka TTÜ professor Jaak Leimann ja PW Partnersi juht ning Eesti Konsultantide Assotsiatsiooni president Peeter Võrk. Nende arvates oli võistkondade esitlustest selgelt näha kummagi võistkonna taust. Margus Uudam mainis, et Riigikantselei esitlus oli detailiderohkem ning Äripäev keskendus rohkem mainele ja kommunikatsioonile. Riigikantselei puhul meeldis žüriile nende arusaam projekti tõsidusest ning Äripäeva puhul nende nägemus struktuuri juhtimise olulisusest.

Žürii kuulutas saate võitjaks ning ühtlasi kogu «Juhtimisaju» saatesarja võitjaks Riigikantselei võistkonna.