Tänavuse aasta oluliseks märksõnaks peab inkassofirma võitlust ettevõtete „matmise“ vastu ning erinevate petuskeemide võimalikult varajast ennetamist, teatas Julianus Inkasso.

„Ettevõte on jõudnud arengujärku, kus senine töö hakkab üha rohkem tulemusi tooma ning kätte jõuab "viljade noppimise" aeg,“ ütles firma juhatuse esimees Ülar Maapalu.

Ülar Maapalu lausus, et kuigi ühelt poolt kasvab uute lahenduste kasutuselevõtt, mis peaks vähendama kliendi kulusid oma raha tagasisaamiseks – olgu see siis elektrooniline suhtlus kohtuga, automatiseeritud andmekontrolli ja automatiseeritud tegevused – , siis teiselt poolt tekib uusi probleeme, millega on vaja tegeleda.

Kui 2009. aastal oli peamiseks põhjuseks inimeste töö kaotamine ja sellest tingitud makseraskused, siis nüüd on märgata erinevate petuskeemide aktiviseerumist ja ignorantsuse kasvu ettevõtjate poolt.

„2011. aastal sai lahendatud Soome kolinud eestlaste Eestisse maha jäetud võlgnevuste küsimusi ning selles osas protsessid töötavad. 2012 kujunes väga suurte nõuete lahendamise aastaks Eesti suurettevõtete vastu ning sellealane kohtueelse ja kohtuliku vaidlemise kompetents toimib.

Käesoleval aastal saab suure tõenäosusega kõige suuremaks teemaks ettevõtete "matmise" vastu võitlemine ning erinevate petuskeemide ära tundmine enne nende ohvriks sattumist,“ ütles Ülar Maapalu.