Ligi ütles, et tema loodab, et läbirääkimistel minnakse tööjõumaksude langetamise teed. Samuti ei jätnud ta kasutamata ühtegi võimalust kõnelustest lahkuma sunnitud Vabaerakonda torkamast.

"Tööjõumaksude vähendamisest on rääkinud isegi sotsid. Eks neil ole ka meile risti-vastupidiseid seisukohti, aga nad pole nii pealetükkivad kui laua tagant lahkunud erakond (viidates Vabaerakonnale-toim.). Keegi, isegi opositsiooniline IRL, ei räägi nii lihtsalt, et lööme maksukoormuse alla. Aga tahaksime ikkagi just tööjõult koormust maha saada," rääkis Ligi ERR-i hommikutelevisioonis.

Samuti kinnitas ta, et raha leiab juurde erinevate reformide, kokkuhoidude ja võib-olla isegi maksueranditega. "Koalitsioonikõnelustel seisab täna ees raske päev, peame kõike seda otsustama. Maksukoormus võiks igatahes alaneda."

Jürgen Ligi sõnas, et tema teada ei ole kolmel läbirääkimistel osaleval erakonnal veel ühtegi kokkulepet ja üheski uue maksu kehtestamises pole samuti kokku lepitud. "Magusamaksust rääkis küll lahkunu, aga see tooks pigem rohkem administreerimiskulusid." 

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Rõivase ettepaneku kohaselt langetataks tööjõumakse, eriti madalapalgalistel, tõstetaks lastetoetusi ning viidaks ellu haldus- ja riigireform. Vähemalt need punktid sobivad mõlemale praegu konsultatsioonidel Reformierakonna vastas istuvale erakonnale.

Edasise töötempo tõstmiseks ja Rõivase esitatud graafikus püsimiseks moodustati ka erialatöögrupid, kuhu kuulub igast erakonnast kaks inimest.