Maksunduses ei ole argument, et mingi seadus huvigruppidele ei meeldi, sest vastavalt põhiseadusele kehtivad selles valdkonnas avalikud huvid, rääkis Ligi Vikerraadios põhjustest, mis rahandusministeerium läks uuele rinigle eelnõuga, mis korra juba riigikogu menetlusest välja lülitati.

"Mina lähtun seadusest. Parlament kindlasti ei taha laiali minna ega võtta vastu ebaseaduslikku eelarvet," ütles Ligi, viidates sellele, et riigikogu ei tohi eelarve tasakaalu halvendada - kui parlament eelnõu heaks ei kiida, siis tekib eelarvesse 24 miljoni suurune auk.

Kindlustamaks, et riigieelarve tasakaal ei halvene, on rahandusminister esitanud ultimaatumi, mille järgi külmutab ta 1,2 protsenti ministeeriumide kuludest, kui firmaautode eelnõule heakskiitu ei tule.

"Ähvarduseks seda pidada ei saa. Kannatavad kõik teised, mitte riigikogu. Riigikogu ei kannata sellest, kui teised vähem palka saavad," ütles Ligi.

Minister ei eita, et eelnõuga kiirustati, kuid seda tehti eelarve tõttu. "Seepärast ei tohi seda ka asendamata välja visata. Seepärast ma kiirustan uuesti."