Tänase euroala rahandusministrite kohtumise kavas on ELi majandusolukorra arutelu ja Euroopa Komisjoni kevadprognoos. Eurogrupp saab ülevaate ka Kreeka poliitilistest arengutest ja Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) ratifitseerimise käigust liikmesriikides, teatas rahandusministeerium.

Homsel ELi rahandusministrite nõukogu kokkusaamisel (ECOFIN) tutvustab Euroopa Komisjon ELi 2013. aasta eelarve eelnõu. ELi 2013. aasta eelarve eelnõu on käesoleva mitmeaastase finantsraamistiku (2007-2013) viimane aastaeelarve, milles komisjon on rahastamismeetmed suunanud eelkõige majanduskasvu ja tööhõive ergutamiseks.

Lisaks on ECOFINil kavas jõuda kokkuleppele pankade kapitalinõudeid puudutavas seadusandluses. Pankade kapitalinõuete arutelu jätkub 2. mai erakorralisel kohtumisel kokkulepitu põhjal. Olulisemaks aruteluteemaks on olnud liikmesriikide õigus kehtestada vajadusel rangemaid kapitalinõudeid. ECOFINis eeldatavalt sündiv ühispositsioon saab aluseks edasisteks läbirääkimisteks Euroopa Parlamendiga.

Lisaks arutatakse Euroopa Komisjoni ja majanduspoliitika komitee ühist 2012. aasta rahvastiku vananemise raportit, kus hinnatakse demograafiliste muutuste mõju vananemisega seotud kuludele. Vastu võetakse ka nõukogu järeldused kliimamuutuste rahastamise kohta.

ECOFINi kohtumise raames toimub veel Euroopa Investeerimispanga aastakoosolek, kus kinnitatakse panga aastaaruanded, tehakse kokkuvõtteid ja plaane.

Samuti kohtuvad ELi rahandusministrid Euroopa Liidu kandidaatriikide rahandusministrite ja keskpanga presidentidega. Kandidaatriigid on esitanud iga-aastased liitumiseelsed majandusprogrammid, millest nad kohtumisel ülevaate annavad.