"See on rahandusministeeriumi esitatud ettepanek. See sobib struktuurse tasakaalu reegliga ja nii ei rikuta põhimõtteid, mis on kokku lepitud 6-pakis ja fiskaalleppes ning mille järgi koostati prognoos, eelarve strateegia ja eelarve ise," ütles Jürgen Ligi BNS-ile.

"Samas ei ole selle ettepaneku sisu sedavõrd struktuurne, et teda saaks kasutada pikka aega. Aga ma näen ka siin lahendust ja riigikogu tegeleb sellega," lisas rahandusminister.

Sven Sester ütles kolmapäeval uudistesaatele "Aktuaalne kaamera", et katteallikad vaidlusalusele firmaautode maksusoodustuse eelarvesse jätmisele on leitud. "Kui algselt arvati, et ettevõtete dividendid võiks olla põhiline, siis seekord on ettevõtete dividendid 24 miljonist vaid 3 miljonit," ütles Sester.

"Lisaks dividendidele on tulumaks, nii sel kui ka järgmisel aastal laekuvast dividendist 7,9 miljonit eurot. Majandusministeeriumis tuleb 4G sagedusloa täiendav kolmas müük - ligi 5 miljonit, valitsuse reservist umbes 3,5 miljonit, maade müügist 1,8 miljonit ja ka arvestuslik kulude ümberhindamine annab 2,7 miljonit. Kõik kokku annavad 24 miljonit," rääkis ta.

Rahanduskomisjon kohtub neljapäeval, et muuhulgas Sesteri plaani arutada.

Eelarveauk summas 24 miljonit eurot tekkis pärast seda, kui rahanduskomisjon lükkas tagasi rahandusministeeriumi plaani firmaautode maksusoodustuse kaotamise kohta.

Maksusoodustuse kaotamise mõju iga-aastasele eelarvele on umbes 48 miljonit eurot. Kuna muudatuse rakendamine oleks toimunud tuleva aasta teisest poolest, oleks mõju 2014. aastal olnud ligikaudu 24 miljonit eurot.