Juhan Parts on hea kandidaat kontrollikotta. Eks Eesti ühiskonnas on pahatihti nii, et mõistetakse hukka need inimesed, kes midagi teevad ja need, kes midagi ei tee, nendega ei juhtugi mitte kunagi mitte midagi. Need, kes teevad, saavad alati mingeid süüdistusi,“ rääkis Käo Ärilehele.

Käo oli alates 2007. aastast kuni mullu augustini Eesti Energia nõukogu esimees. Praktiliselt kogu selle aja oli majandusminster Juhan Parts ning kuna Eesti Energia on riigiettevõte, siis oli Parts ka firma üldkoosolek ehk kõige kõrgem otsustaja. Seega pole erilist kahtlust, et Käo ja Parts on omavahel maailma asju arutanud.

Partsi kandidatuuri Euroopa Kontrollikotta varjutab Estonian Airi õnnetu lõpp ning kaheldava väärtusega tehingud Eesti Energias, mis langesid kokku tema ministriksoleku ajaga. Kas seda ei hakata Euroopas kuidagi hindama?

„Ma ei usu, et seda kuidagi negatiivselt hindama hakatakse. Ega need otsused on valitsuse ühised otsused, mina ei ole küll aru saanud, et ta oleks üksi need otsused teinud. See, et tema oli sellel hetkel minister, ei tähenda seda, et ta nüüd ei sobiks kontrollikotta. Sobib küll,“ rääkis Käo.

„Poliitikutega on nii, et nad üritavad oma nahka alati hoida, kuid Parts tegus inimene. Ta on kompetente kandidaat, tunneb seda ala ning temast oleks kontrollikojas kindlasti abi,“ jätkas ta.

Käo hinnangul peab suur osa Eesti ettevõtjaid Parts samuti igati sobilikuks kandidaadiks kontrollikotta. „Ta üritab Eesti majandust edasi ajada. Alati ei pruugi kõik asjad küll välja tulla, eks elu ongi ju nii. Palju hullem on see, et hulk poliitikuid ei üritagi midagi, lihtsalt vaikselt sahistavad susse,“ leidis ta.