1999. aastal alustasin poliitilist karjääri ja sattusin täiesti rohelise lehena kohe ministritoolile. Esimesel kabinetiistungil jagas valitsusjuht Mart Laar talle omasel lõbusal toonil õpetussõnu: üheltki rahvalt ei tohi võtta õigust mõelda, et just tema valitsus on kõige rumalam kogu planeedil.

15 aastat hiljem, Äriplaan 2015 konverentsil kuulasin ettevõtjate nurisemist ja nentisin, et tänane valitsus on suutnud Mart Laari omaaegse õpetuse väga hästi ettevõtjate peal ellu viia.

Ettevõtjad kaebasid, et valitsus toetab ettevõtjat liiga vähe: ei aita põllumajandustoodangut müüa, ei panusta idufirmade ellujäämisse, ei aita meretagustele turgudele siseneda, ei määra selgeid mängureegleid ja nii edasi. Saalis tekkis justkui hüpnoosi vale ettekujutus ettevõtete ja avaliku sektori rollist ühiskonnas.

Loe Jüri Mõisa arvamust edasi Äripäevast.

Kolmapäeval toimunud Äriplaani konverentsil jäi kõlama, et poliitikud teevad lühinägelikke otsuseid ega kuula ettevõtjaid, kuigi sellega võiks palju rumalaid otsuseid ära hoida. Riik on haldussuutmatu ega toeta oma tegevuses kuidagi ettevõtete tegemisi ja püüdlusi.