"Ma ei kujuta ennast ette poliitikasse tagasi minemas. Olen seadnud oma elu teisiti sisse," rääkis ettevõtja Jüri Mõis Terevisoonis.

Mõis tunnistas, et mõni asi teda vahest häirib ning et peaks minema ja rusikaga lauale lööma, kuid need on emotsioonid. "Minust tegevpoliitikut kindlasti ei saa," märkis ettevõtja.

Rääkides tänasest Eesti elust ütles endine linnapea, et sissetulekute kasvatamine peaks olema selge ühiskonna väärtus, mille poole püüelda.

Mõis selgitas olukorda, kus mõningates sektorites on palgatase Soomega võrdne, kuid enamuses mitte, et see sõltub efektiivsusest. "Keskeltläbi on neis valdkondades, kus palgavahed on suured, lihtsalt ebaefektiivsem ühiskond. Ja tõenäoliselt algab see ennekõike avalikust sektorist."

"Ma arvan, et äriettevõtted, mis töötavad täna parimal efektiivsuse tasemel, saavad ka paremat palka maksta. Avalik sektor pole lihtsalt sinna jõudnud," lisas ta.

Kuigi me tahaksime näha kiiremaid muutusi on avalik sektor tema sõnul paremal järjel kui 10 või 5 aastat tagasi. "Kuid arvan endiselt, et endise nõukogude liidu vabariikidest on Eesti kõige paremini arenenud," märkis Mõis.