Ärimees lisas, et Eesti Panga presidendi kohale ei ole vaja ilusa naeratusega poliitikut.

"Sellel ei ole mingit mõtet. Poliitik on minister, minister on poliitiku ametikoht. Panga juhi koht ei ole poliitiku ametikoht. Poliitik võib ju ennast taandada, kuid me oleme ju kõik täiskasvanud inimesed ning saame aru et sümpaatiad jäävad," sõnas Mõis.

"Kindlasti pangal peab olema mingi sõnum ning just täna on ta muutunud kummitempliks. Ma usungi, et Hanssoni tüüpi mees suudaks selle sõnumi uuesti välja tuua. Ligi saab aga poliitikuna väga hästi aru, et panga presidendi koht on magus, sest rahandusministri tool läheb ju kohe jälle tuliseks. Ma ei usu, et Ligi see on seda sõnumit," leidis Mõis.

Mulle hakkab jätma see Euroopa keskpankurite kogunemine juba napaka mulje, sõnas Mõis ja lisas, et inimesed tulevad kokku, istuvad aplodeerivad, kulutavad oma aega ja maksumaksja raha ning kohe päev hiljem selgub, et osapooled said kõigest valesti aru.

"Järgmisel nädalal kõik kordub, käib jube asjaajamine ja seda juba poolteist aastat. Sellist jama ei ole vaja. Kui seal toas, kus presidenti valitakse on normaalsed inimesed, valitakse juhiks Hansson. Kui aga seal ruumis on siilid, valitakse Ligi," sõnas Mõis lõpetuseks.