2001. aastal sai Mõis info, et Tallinna Sadamast võeti iga kolmikliidu erakonna toetuseks ligi miljon krooni ehk praeguses vääringus 64 000 eurot. "Sadama juhid olevat saanud vastava korralduse ja poliitikute lubaduse silm kinni pigistada. Selleks hetkeks, kui mulle sellest räägiti, oli asi minu infokanali järgi juba toimunud ja ma kuulsin seda üldse vist sellepärast, et 1999. aasta kampaania rahad tegelikult tulid enamikus minu pangaaegsete tutvuste kaudu ja ma olin justkui erakonna kaaslaekur," selgitas Mõis.

"Vähemalt suures plaanis teadsin erakonna rahalist seisu ja ma saingi asjast teada alatooniga, et Jüri, meie rahaline seis on ühe miljoni võrra parem, kui sina tead. Igatahes pidasin infot täiesti tõepäraseks ja kõndisin otsejoones ning seni ainsal korral kaposse ja rääkisin selle loo ära," jätkas Mõis.

"Pärast kuulsin, et kolmikliidu juhid olid käinud 2001. aasta suvel kapos ülekuulamisel ja on vist praeguseni mu peale päris vihased, aga mingit asja otseselt ei algatatud, sest otseseid tõendeid polnud," lisas Mõis.