Keskerakonna esimees Jüri Ratas ning Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas kinnitasid ühisavalduses, et täna kahtlustatavana kinni peetud abilinnapea Arvo Sarapuu ei saa abilinnapea ametis jätkata. Taavi Aasa sõnul näitab juhtunu, et Tallinna Linnavalitsus langetas eile ainuõige otsuse lõpetada ettevõtte BWM teenuste kasutamine jäätmeturul.

"Tallinna linnavalitsus ja Keskerakond käituvad antud olukorra suhtes väga konkreetselt ja üheselt. Arvo Sarapuu abilinnapeana jätkata ei saa. Tallinna linn peab tegema igakülgset koostööd uurimisasutustega, et olukord leiaks kiirelt lahenduse," ütles Ratas Ärilehele. "Tallinn peab võimalikult kiiresti tagama prügimajanduse toimimise igas linnaosas nii, et inimesed oleks sellga rahul."

Riigi prokuratuur ja Kaitsepolitseiamet pidasid täna kahtlustatavana kinni abilinnapea Arvo Sarapuu.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad alates selle aasta 1. märtsist kriminaalasja, mille raames esitati täna Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses, mille eest on võimalik nõuda rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.