Homsest kuni pühapäevani toimub Itaalias salapärase Bilderbergi grupi kohtumine, millel osaleb Põhja-Ameerika ja Euroopa poliitikute, ärimeeste, finantstegelaste ja akadeemiliste ringkondade eliit. Seekordsete osalejate hulgas on ka peaminister Jüri Ratas ja RB Rail AS-i tegevjuht Baiba Rubesa.

Valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaver täpsustas, et peaminister Jüri Ratas osaleb kohtumisel 8.-10. juunini. "65-aastase traditsiooniga Bilderberg grupp on iga-aastane kohtumiste sari, kus saavad kokku 120-150 poliitika, hariduse, meedia, rahanduse, tööstuse ja muu ettevõtluse esindajat Euroopast ja Põhja-Ameerikast. Kohtumistel arutatakse rahvusvahelisel tasandil aktuaalseid teemasid ning suuremaid väljakutseid," rääkis Seaver.

"Teadaolevalt on Jüri Ratas esimene Eesti riigijuht, kes sai kutse üritusel osaleda. Eesti jaoks on kindlasti oluline aktiivselt osaleda ja panustada kõrgetasemelistel rahvusvahelistel kohtumistel," lisas ta.

Kohtumist on aastaid varjutanud saladuseloor, sest räägitust ei tehta märkmeid ega protokolle ning kohtumise tulemuste avalikustamine on keelatud.

Seekordse kohtumise põhiteemad on populism Euroopas, ebavõrdsus ühiskonnas, töötamise tulevik, tehisintellekt, vabakaubandus, USA maailma esinumbrina, Venemaa, Saudi Araabia ja Iraan, tõejärgne ajastu, USA enne vahevalimisi ja kvantarvutamine.