Toidu vedamisega tegelema hakkav ettevõte peab alates käesoleva aasta juulist jõustunud muudatuse kohaselt enne tegevuse alustamist teavitama pädevat registrit. Varem oli nõutud ettevõtte tunnustamine. Selline muudatus puudutab mitmeid toidu käitlemisega seotud tegevusalasid (lisaks vedamisele ka näiteks jae- või hulgikaubandusega tegelevad ettevõtted, kes käitlevad toitu, mida võib hoida toatemperatuuril).
Teavitamine on tunnustamisega võrreldes lihtsam protseduur: ettevõte peab järelevalveasutust teavitama enda andmetest, asukohast, käitlemisvaldkonnast ja käideldavast toidugrupist. Tunnustamine ehk keerulisem protseduur tähendab, et järelevalveasutus kontrollib ettevõtja esitatud andmeid ja dokumente ning hindab ettevõtte vastavust esitatud andmetele ja nõuetele ning annab tunnustamise kohta välja otsuse.
Toiduveoettevõttest teavitamiseks peab ettevõtja esitama vastava avalduse veterinaar- ja toiduametile. Seoses muudatusega on veel oluline teada, et kõik enne selle aasta 1. juulit tunnustatud ettevõtted loeti automaatselt teavitamiskohustuse täitnuks (v.a need, kes kuuluvad ka edaspidi tunnustamisele) ning need, kelle vastav tegevusala on registreeritud ka majandustegevuse registris, ei pea enam teavitamise avaldust esitama.
Kõigil teistel ettevõttetel, kus toitu käideldakse ja mis 2006. aasta 1. juulist kuuluvad teavitamisele ning mida ei ole varem tunnustatud, on kindlasti vajalik teada, et toiduseaduse kohaselt peavad nad enda tegevusest teavitama pädevat järelevalveasutust või vastavat võimalikku registrit hiljemalt selle aasta 1. novembriks.