##Lühendatakse ainult riigipühale vahetult eelnevaid tööpäevi. Seetõttu on 23. detsember lühendatud tööpäev (sest 24. detsember on riigipüha), aga 30. detsember mitte, kuna ei eelne vahetult 1. jaanuarile, mis on riigipüha.

•• Töötan teenindusasutuses. Tööd tehakse vahetustega öö-päev läbi. Kas lühendatud töö-päevad arvutatakse töötundidesse? Mitu tundi peame tegema tööd detsembris, kus pühad langevad nädalavahetusele?

Neil, kel 23. ja 31. detsember on tööpäev, väheneb ka detsembrikuu tööajanorm. Kui detsembri üldine tööajanorm on 168 tundi, siis neil, kes töötavad pühadele vahetult eelneval kahel päeval, väheneb kuu tööajanorm kuue tunni võrra.

Nende tööajanorm detsembris on 162 tundi. Neil, kel 23. ja 31. detsembril on vaba päev, tööajanormi ei vähendata, sest neil ei ole tööpäeva, mida lühendada.

Kuna tänavu on esimest korda riigipüha 24. detsembril, siis kõigil, kes töötavad reedel, 23. detsembril, väheneb tööaeg ja vastavalt ka tööajanorm kolme tunni võrra. 1. jaanuar riigipühana langeb aga pühapäevale ja seetõttu reedel, 30. detsembril tööaega seaduse alusel ei vähendata.

•• Olen lasteaias õpetaja. Töötame paarilisega poole päeva kaupa, hommikul kella 7-13 või õhtul 13-19. Mitu tundi peab töötama hommikune vahetus ja mitu tundi õhtune vahetus enne riiklikke pühi, kui on ametlikult lühendatud tööpäev?

Töö- ja puhkeaja seaduse kohaselt on tööpäev ajavahemik öö-päevast, mil töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid. Seega on tööpäev nii hommikusel vahetusel kui ka õhtusel vahetusel ja mõlema vahetuse töötajatel tuleb 23. detsembril ja 31. detsembril tööpäeva kolm tundi lühendada, olenemata sellest, kui kaua kestab vahetus. Vastavalt väheneb ka tööajanorm.

On töökohti, kus ei ole võimalik tegelikku tööaega lühendada.

Tööajanormi tuleb siiski vähendada ka nendel töötajatel. Sel juhul muutuvad üle vähendatud normi töötatud kolm tundi ületunnitööks, mis hüvitatakse lisatasu või vaba ajaga.