Arvan, et vastuolu on siin olemas ja üksnes inimese vanus ei saa olla töölepingu lõpetamise põhjus. Iseasi, kui töötaja oma kõrge ea tõttu enam tööga toime ei tule. Sel juhul tuleks aga leping lõpetada teisel alusel – mittevastavusel oma ametikohale või tehtavale tööle.

Ei tea, et keegi pärast 1. maid oleks oma vanuse tõttu töölepingu lõpetamist vaidlustanud, kuna hüvitised on sel puhul sama suured nagu koondamisel, ainult etteteatamistähtaeg on pisut teistsugune. Ei julge ka kellelegi vanuse tõttu lepingu lõpetamise vaidlustamist soovitada, sest äkki nõuab tööandja sel juhul neid hüvitisi tagasi.

Koondamise vaidluses leidis riigikohus oma 2004. aasta 19. oktoobri otsuses tsiviilasjas nr 3-2-1-107-04, et kui töötaja ise on hagiavalduses pidanud oma töölepingu lõpetamist koondamise tõttu ebaseaduslikuks ning soovinud tööle ennistamist, siis luges ta ise ka oma koondamishüvitise alusetult saaduks ja soovis, et seda kinnitaks kohus.

Kooskõlas VÕS § 6 lõiguga 1 peavad ka töötaja ja tööandja teineteise suhtes käituma hea usu põhimõttest lähtuvalt. Selle-ga poleks kooskõlas olukord, kus tunnistatakse töölepingu lõpetamine ebaseaduslikuks, töötaja ennistatakse tööle ning talle mõistetakse välja sunnitult töölt puudumise aja eest keskmine palk. Karta on, et sama loogikaga võib ka vanuse tõttu töölepingu lõpetamisel makstud hüvitisi tagasi nõuda.