Konkurentsiseadus ütleb, et konfidentsiaalse teabe kuritarvitamine on konkurendi konfidentsiaalse teabe kasutamine, kui andmed on saadud seadusvastaselt. See üsna üldine sõnastus võimaldab sätet laialt tõlgendada. Tekib veel mitmeid küsimusi: kes on konkurent, mis on konfidentsiaalne teave ja millal on tegemist teabe kasutamisega? Neid mõisteid seadus ei ava.

Konfidentsiaalse teabe kuritarvitamine on seaduse kohaselt ühtlasi kõlvatu konkurents, mis on iseenesestmõistetavalt keelatud.

Lõplikult tuvastatakse kõlvatu konkurents enamasti vaid koh­tus. Ka võimaliku vaidluse korral teabe kuritarvitamise üle tuleb pöörduda tsiviilkohtumenetluse korras kohtusse. Varasem kohtutava on rõhutanud, et konfidentsiaalse teabe kuritarvitamise selgitamiseks tuleb tuvastada, kas väidetavale kuritarvitajale teatavaks saanud info oli konfidentsiaalne ja saadud seadusvastaselt.

Konfidentsiaalse teabe määratlemisel võib lähtuda (rahvusvahelise) intellektuaalomandi õiguste kaubandusaspektide lepingu (TRIPS) sätetest. Nii konkurentsiseaduse kui ka TRIPS-lepingu mõttes saab konfidentsiaalseks pidada terviklikku infot ettevõtja klientide ja nendega seotud hinnastrateegia kohta. Selline info ei tohiks olla üldteada ega vastava valdkonna ettevõtjatele kergesti kättesaadav, sest sel on kaubanduslik väärtus.