Igasuguse deklaratsiooni esitamise ning selles sisalduvate andmete õigsuse eest vastutab selle koostaja ja allkirjastaja. Lihtne on olukord siis, kui koostaja ja allkirjastaja on üks ja sama isik, kuid vaidlusi võib tekitada see, kui koostaja on üks ja allkirjastaja keegi teine. Sellisel juhul vastutab deklaratsiooni õigsuse eest ikkagi allkirjastaja.

Ühes hiljutises lahendis on riigikohus arutanud taolist olukorda seoses tollideklaratsiooni esitamisega. Deklaratsiooni täitis ning füüsiliselt esitas üks isik, kuid allkirjastajaks oli teine (juriidilise isiku allkirjaõiguslik esindaja). Kuivõrd seaduse kohaselt on tollideklaratsioon üks maksudeklaratsiooni alaliik, on riigikohtu selgitused siin kohaldatavad laiemalt ega piirdu vaid tolli valdkonnaga.

Kohus on rõhutanud, et maksudeklaratsiooni (sh tollideklaratsiooni) allkirjastamine ei ole käsitatav pelgalt formaalsusena. Just deklaratsiooni allkirjastaja (maksukorralduse seaduse § 87 lg 1 kohaselt kirjutab deklaratsioonile alla maksukohustuslane, tema seaduslik esindaja või volitatud esindaja) pädevuses on langetada lõplik otsustus, millised andmed allkirjastatavasse deklaratsiooni kanda. Seejuures ei ole tähtsust sellel, kas deklaratsiooni täidab füüsiliselt allkirjastaja ise või mõni muu isik, samuti sellel, kelle initsiatiivil konkreetne kanne deklaratsiooni ühte või teise lahtrisse tehakse. Deklaratsiooni allkirjastades kinnitab allkirja andja deklaratsioonis sisalduvate andmete õigsust ja võtab selle eest vastutuse.

Mis puutub aga konkreetse deklaratsiooni täitja vastutusse allkirjastaja ees, siis siin saab olla tegemist eelkõige töö- või võlaõiguslikust suhtest tuleneva vastutusega tööandja või esindatava ees.