Nagu äriühingutel, sihtasutustel ja mittetulundusühingutel on oma registrid, nii on register ka riigiasutustel.

Riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste riikliku registri leiab rahandusministeeriumi kodulehelt või otse http://register.fin.ee.

Viidatud registris on näiteks andmed valitsusasutuste, nende hallatavate riigiasutuste, valla või linna ametiasutuste ning nende hallatavate asutuste, sh koolide, kohtute, kaitseväe juhataja alluvuses olevate asutuste ja üksuste, avalik-õiguslike juriidiliste isikute ja avalik-õiguslike juriidiliste isikute asutuste kohta. Kokku peaaegu 3000 asutust ja juriidilist isikut. Kõigil neil on ka oma registrikood.

Kõik eraõiguslikud äriühingud, sihtasutused ja mittetulundusühingud leiab loomulikult äriregistri teabesüsteemist www.eer.ee. Sinna on ühendatud nii äriregister kui ka mittetulundusühingute ja sihtasutuste register. Pisut keerulisem on olukord füüsilisest isikust ettevõtjate ehk FIE-dega, kes võivad olla registreeritud nii maksu- ja tolliameti peetavas maksukohustuslaste registris kui ka äriregistris.

Eelviidatud registrid on olemuselt sellised, kuhu riigiasutus, äriühing või FIE tuleb seaduse nõuete järgi igal juhul registreerida, olenemata sellest, millega ta konkreetselt tegeleb või mis on tema eesmärk. Kui palju on aga mõne kindla tegevusala või -valdkonnaga seotud ametlikke registreid?

Neid on mitmeid ning võimatu on saada ühtset ülevaadet näiteks sellest, mis registrites üks ettevõte on ühel kindlal hetkel registreeritud. Üks olulisemaid ja suuremaid registreid, kuhu registreeritakse just erinõuetega tegevusaladel tegutsevaid ettevõtjaid, näiteks ka kauplejaid ja ehitajaid, on majandustegevuse register http://mtr.mkm.ee. Paraku on aga mujalgi ka kitsaid tegevusvaldkondi puudutavaid registreid, näiteks meditsiini ja finantsteenuste valdkonnas. On üsna selge, et ühtsem infosüsteem oleks igati asjakohane.