Osaühin­gu­te pu­hul va­li­vad ju­ha­tu­se liik­meid üld­ju­hul osa­ni­kud. Kui osaühin­gul on nõuko­gu, on see roll nõuko­gul. Üldis­tes prot­se­duu­ri­reeg­li­tes on olu­li­ne läh­tu­da äri­sea­dus­ti­ku nõue­test, sh kui­das va­li­mi­si pro­to­kol­li­da ja mis and­med äri­re­gist­ri­le esi­ta­da.

Ju­ba en­ne jõule jõus­tub aga seo­ses ju­ha­tu­se liik­me­te va­li­mi­se­ga mit­meid olu­li­si muu­da­tu­si. Reaal­selt tä­hen­da­vad juh­tor­ga­ni­te liik­me­te mää­ra­mi­se­ga seo­tud sea­du­se­muu­da­tu­sed küll et­tevõtja­le mõnin­gast li­sa­ko­hus­tust, kuid ar­ves­ta­des su­vel ilm­ne­nud nn osaühin­gu­te var­gus­te prob­lee­mi, on te­ge­mist pi­gem po­si­tiiv­se­te muu­da­tus­te­ga.

Lühi­dalt tä­hen­da­vad uued nõuded, et kui ju­ha­tu­se lii­ge va­li­tak­se osa­ni­ke koo­so­le­kul, siis peab koo­so­le­ku pro­to­kol­li all­kir­jas­ta­ma sel­li­ne pro­to­kol­li­ja või koo­so­le­ku ju­ha­ta­ja, kes on osa-ühin­gu osa­nik või äri­re­gist­ris­se kan­tud ju­ha­tu­se lii­ge. Sa­mad isi­kud pea­vad and­ma all­kir­ja ka hää­le­tusp­ro­to­kol­li­le, kui ot­sus võetak­se vas­tu koo­so­le­kut kok­ku kus­tu­ma­ta. All­ki­ri peab mõle­mal ju­hul ole­ma kas no­ta­riaal­selt kin­ni­ta­tud või di­gi­taal­ne. Sel­le­ga muu­de­tak­se võima­li­ke pet­tus­te oht mi­ni­maal­seks.

Võima­lik on ka see, et ju­ha­tu­se liik­me äri­re­gist­ris­se kand­mi­se aval­du­se­le kir­ju­tab li­saks uue­le ju­ha­tu­se liik­me­le täien­da­valt al­la ka osa­nik või ole­ma­so­lev ning ju­ba äri­re­gist­ris­se kan­tud ja te­gut­sev ju­ha­tu­se lii­ge. Ka sel­li­sel ju­hul keh­tib nõue, et osa­nik või ju­ba äri­re­gist­ris­se kan­tud ju­ha­tu­se lii­ge an­nab kan­dea­val­du­se­le no­ta­riaal­selt kin­ni­ta­tud all­kir­ja või di­giall­kir­ja.

Ju­ha­tu­se liik­me ame­tia­ja pi­ken­da­mi­ne või ju­ha­tu­se liik­me ta­ga­si­kut­su­mi­ne käib aga ka edas­pi­di va­ra­se­mast tut­ta­val vii­sil ja seal ran­ge­maid nõudeid ei ko­hal­da­ta. Uut kor­da ei pea jär­gi­ma ka siis, kui koo­so­le­ku pro­to­koll on no­ta­riaal­selt tõen­da­tud ehk no­tar on sel­le õigus­kind­lu­se mak­si­maal­selt ta­ga­nud.