Juhul kui keegi on sõlminud esindatava nimel lepingu, kuigi tal selleks volitused puudusid, on isikul, keda alusetult esindati, kaks võimalust. Esimene võimalus on tehing tagantjärele heaks kiita – seda loomulikult vaid siis, kui tagajärgede saabumisega ollakse nõus. Teiseks võimaluseks on esitada tehingu teisele poolele selle tühistamise avaldus, milles väljendate oma soovi lugeda volitusteta tehtud tehing tühiseks. Selline avaldus tuleks esitada võimalikult kiiresti, kuid mitte hiljem kui kuus kuud pärast volitusteta tehtud tehingust teada saamist.

Tuleb meeles pidada, et tühistatud tehing on kehtetu algusest peale ning kui selle alusel on juba pooltele midagi üle antud, tuleb see võimalusel tagastada.

Selleks, et saaks nõuda ülalmainitud viisil tehingu tühistamist, tuleks igal juhul olla ka kindel, et esindusõigust tehingu tegemiseks tõesti ei olnud. Ilmtingimata ei pea esindusõigus alati tulenema kirjalikust volikirjast. Vastavalt seadusele võib esindusõigus olla antud tehinguga (nt volikirja alusel või käsundus- või töölepinguga antud volitus) või tuleneda seadusest (nt juriidilise isiku seaduslikuks esindajaks on juhatus või seda asendav organ jne).

Volituse ulatus

Kui volitus antakse tehinguga, tuleb lähtuda üldisest vormivabadusest, v.a juhul kui seadus mõnda liiki lepingute puhul kindlad vormi nõuded on seadnud. Samuti võib esineda olukordi, kus volitus on küll antud, kuid esindaja ületab selle piire (nt oli antud volitus ühe asja ostmiseks, osteti aga viis). Ka sellisel juhul on tehingu tühistamine võimalik, kuid arvestada tuleb enamate asjaoludega.

Praktikas võib mõningaid küsimusi tekitada töötajate volituste ulatus. Siin tuleks lähtuda seadusega antud eeldusest, et kui tehingu on teinud tööandja töötaja või muu isik, kelle eest majandus- või kutsetegevuses tegutsev isik vastutab, ja tehing on seotud sellise majandus- või kutsetegevusega, siis eeldatakse, et tehing on tehtud majandus- või kutsetegevuses tegutseva isiku (tööandja) nimel.