Seoses sellega, et ettevõtjatel on järjest laiemad võimalused teha äri kõikjal maailmas, muutuvad üha olulisemaks ka taustauuringud ja krediidiraportid. Loomulikult ei pruugi särav krediidireiting ikkagi tagada, et tehing õnnestub probleemideta, kuid mõningaid riske see kindlasti maandab. Suurematest petuskeemidest hoidumiseks on abi ka ettevaatlikkusest ja kiirest internetiotsingust.

Internetis levib suur hulk pettusele või eksitavale reklaamile rajatud petuskeeme. Ainuüksi Aafrikast pärit professionaalseid petuskeeme levis internetis juba 2003. aastal väidetavalt üle 300 000 – kõik erinevad ning mõeldud pettusega raha teenimiseks. Kuigi nende vastu üritatakse võidelda, on selge, et selliste skeemide hulk on kasvanud ning pettused muutunud professionaalsemaks.

Õpi teiste vigadest

Üha sagedamini tuleb ette petmiskatseid, kus potentsiaalselt ohvrilt (nt Eesti ettevõtjalt) soovitakse osta või tellida suurtes kogustes mõnda tema pakutavat toodet. Olgu selleks tooteks siis vesi, puuviljad, tööriistad, kas või majad. Tihti pärineb ostusoov mõnest kaugest ja eksootilisest riigist, küsitud hinnaga ollakse pea alati nõus ning pakutakse ka ettemaksu. Kõik tundub ju ilus. Konks võib aga peituda selles, et enne kauba saatmist teatatakse vajadusest see mõnes kohalikus inspektsioonis või registris väikese tasu eest registreerida. Arvestades eeldatavat tehingu hinda on palutavad summad tavaliselt üsna väikesed, kuid just neis registreerimis- ja teenustasudes võibki seisneda pettus. Kui küsitud summad on makstud, kaob potentsiaalne ostja teadmata suunas. Neid mõnest kaugest riigist üles leida ja raha tagasi nõuda pole aga sisuliselt võimalik.

Esmane ja kõige lihtsam vahend selliste pettuste tuvastamiseks on samuti internetiotsing. Pettuse ohvriks langenuid on maailmas palju ning see annabki võimaluse õppida teiste vigadest ja ise neid vältida.