“See juustutsehhi uuendamine oli meil paratamatu, sest kahe vanniga ei suutnud me kogu Saaremaal toodetud piima enam töödelda ja senised juustutsehhi seadmed on üsna vanad,” rääkis AS Saaremaa Piimatööstuse juhataja Andi Saagpakk Meie Maale.

Eestis toodetakse piima poole rohkem, kui tarbitakse. Saare maakonnas tuuakse kohalikku piimatööstusesse 70-120 tonni piima päevas, suvel rohkem, talvel vähem.

“Mul oli enne jõule tõsine tegemine, et paarist autokoormast piimast lahti saada, keegi enam ei tahtnud. Meil endil on töötlemisvõimsust 60 tonni päevas ja suhteliselt vähe jääb talviti meie oma vajadusest piima üle. Kuid piimatoodete turg oli selleks ajaks kinni jooksnud ja hinnad kukkusid,” selgitas Saagpakk.

Eesti siseturu hinnad pole seni muutunud, seepärast hakati siia sisse tooma ka odavamat juustu. Nüüd määrab kvaliteet ja Saaremaa juustumeistrid panustavad jätkuvalt kvaliteedile, sortimenti vähendati ja praegu pakutakse 7-8 sorti juustu.