Peaukse juures torkab kohe silma minimõõtmetes palkmaja. Sellel on veranda, kaunis viilkatus ja klaasiga aknake. “Mõtlesime kardinad kah ette panna,” ütleb meile giidiks tulnud teenindusjuht Kadri Malmi. Pole veel jõudnud. Tekib loogiline küsimus, mida koer nende kardinatega peale hakkab. “Aga ilus oleks ju,” leiab Malmi. Luksusliku koerakuudi eest peaks koeraomanik välja käima ligi 4000 krooni.

Kivireljeef seinale

Poeväravate juures tervitab ostlejat valgusmeri – lühtreid on rohkem kui küllaga. Malmi selgitab, et teistest sarnastest ehituspoodidest eristab K-Rautakeskot disainvalgustite valik. “Eestlane jõuab maksta küll,” arvab teenindusjuht. Särava ja pilkupüüdva sisekujundusdetaili eest tuleb maksta pisut alla 7000 krooni. Disainvalgusti Anastas-sia eest üsna hea hind.

Tõeline leid on kivivaip, mille saab panna nii toaseinale kui ka jalgteeks aeda. Sellist asja ei leia te mitte kusagilt mujalt, lubatakse ekskursandile. Kui muidu peab kivid ükshaaval teele laduma, siis kivivaip hoiab palju aega kokku. Tugevale traatvõrgule hoolikalt kinnitatud looduslikud kivid ei reeda hiljem kuidagi selle paigaldaja laiskust. Loomulikult tuleb kokku hoitud aja eest korralikku hinda maksta – üks ruutmeeter uhket kiviteed läheb maksma 479 krooni. Omapärase kivireljeefi eest koduseinal tuleb maksta pisut rohkem – 549 krooni ruutmeetri kohta.

Looduslikku materjali leiab K-Rautakeskost veelgi. Seni vaid tööstuslikku marmorit ja graniiti müütanud ehituspood võttis müügile ka kivide looduslikud variandid. Viimaste eeliseks on see, et pole olemas kaht ühesugust plaati. Looduslikult ainulaadse pitseriga marmorist seinaplaadi ruutmeetri hind on 918 krooni, graniidil 299 krooni.

Uued tuuled puhuvad ka hüdroisolatsioonide riiuli juures. Niiskustõkkevahendi puhul tuli siiani vaadata, kas see on sisetingimustes või õues kasutamiseks. Kiilto Keramixi uue seguga saab nii vannitoa kui ka välisbasseini nurgad niiskuskindlaks muuta. 10 kg segu maksab 859 krooni. Varasemad variandid on mitusada krooni kallimad.