Tänasel Uus Maa Kinnisvara poolt korraldatud pressiüritusel ütles analüütik Igor Habal, et 2015. aastat iseloomustas kaubanduspindade osas infosõda. Peaaegu kõik rääkisid laienemisplaanidest. Paljuski oli tema sõnul tegemist nö hirmutamistaktikaga, et öelda - oleme valmis tegutsema.

"Tänapäeval kerkivadki uue põlvkonna kaubanduskeskused ning olemasolevad peavad ajaga kaasas käima. Kolmanda põlvkonna keskustes on enam rõhku pandud meelelahutusele. Näiteks on keskuses kino. USAs lisatakse lausa lõbustusparke," rääkis Habal trendidest. Inimestele meeldib sellistes kohtades rohkem aega veeta.

Analüütiku arvates pannakse Eesti keskustes edaspidi enam rõhku toitlustuspindadele. Üürnikke peab kahe-kolme aasta tagant vahetama, et hoida keskus värskena.

Habali andmetel on ülisuur T1 Kaubanduskeskus juba täna 80% üürnikega kaetud ning seal on terve ülemine korrus plaanitud meelelahutuse jaoks. Teise suurprojekti, Arsenali keskuse, puhul on aga 5000 ruutmeetrit kogu pinnast büroo all. Kuulda on ka sellest, et laienemisplaane peab Lasnamäe Centrum.

"Huvitavat toimub palju Lasnamäel. Tähesaju Citys on veel ruumi. Põnevat võib toimuda ka Vesse Kaubanduspargis."

Vaata kaardilt, millised on Harjumaa suurimad keskused (rohelised) ning millised on lähiajal kerkivad poodlemismekad (punasega). Kaardil klikkides saad teada ka, kui suured keskused on ja millal nad plaanide järgi valmima peavad.