"Esimest korda tegi seda Andrus Ansip 2009. aastal ja ma pean tunnistama, et me olime jahmunud, et kuidas nii võimalik on, et korraga muudeti 14 seadust. Aga kui ma nüüd tagasi vaatan, siis 2009. aastal oli tõesti suur kriis. Tagantjärele vaadates oli siis selline ülerullimine kuidagi õigustatud. Täna ma ei tea, et meil sellist kriisi oleks, et Taavi Rõivas samu relvi opositsiooni vastu kasutada võiks," ütles Simson täna hommikul "Terevisioonis".

Vaata videointervjuud Kadri Simsoniga ERR-i portaalist.

Valitsus otsustas eile sidevahendite teel peetud erakorralisel istungil siduda peretoetuste, tööturuteenuste ja –toetuste, sotsiaalmaksuseaduse ning tulumaksuseaduse eelnõude vastuvõtmine usaldusküsimusega enne nende eelnõude teist lugemist.

Brüsselis ELi-CELACi tippkohtumisel viibiva peaminister Taavi Rõivase sõnul on eelnõude sidumine usaldushääletusega reaktsioon opositsiooni algatatud umbusaldusavaldusele.

"Valitsusliit oli valmis eelnõusid riigikogus sisuliselt arutama, kuid opositsiooni otsus umbusaldusavaldus esitada ei jäta meile valikut," ütles Rõivas ning lisas, et valitsuse otsus oli kantud ka soovist peatada opositsiooni venitamistaktika, mille eesmärk on ületada 1. juuli tähtaeg ning lükata Eesti jaoks oluliste otsuste vastuvõtmine määramatusse tulevikku.