Lõuna-Korea valitsus teatas, et riigi eksport langes võrreldes eelmise aasta septembriga 5.9%. Põhjuseid on kaks: Samsungi probleemid plahvatava nutitelefoniga Galaxy Note 7 ning jätkuv streik Hyundai autotööstuses, teatas Nikkei ärileht.

Probleem on tõsine, sest riigi majandus toetub tugevalt antud kahe firma ekspordile. Lisaks on majandust mõjutanud maailma suurult seitsmenda konteinervedudega tegeleva ettevõtte, Hanjin Shippingu, pankrot.

Lõuna-Korea eksport kukkus septembris 40,9 miljardit dollarit võrreldes eelmise aastaga. Traadita kommunikatsioonideadmete eksport langes 27,9%, sest Samsung Galaxy Note 7 kutsuti ülemaailmsest turult tagasi.

Ka autode eksport langes 24%, sest Hyundai töötajad hakkasid meelt avaldama palkade üle. Streigid on põhjustanud ekspordi langust 1.14 miljardi dollari ulatuses, mis on viimase seitsme aasta suurim madalseis.

26. septembril alustas autotööstuse Hyundai Motor töötajate liit, koos sõsarettevõtte Kia-ga ulatuslikku streiki, mille sarnane toimus viimati 12 aastat tagasi. Kümned tuhanded töötajad ei ilmunud tööle, peale seda kui varasemalt toimunud 21 väiksemat meeleavaldust tulemust ei toonud. Meeleavaldustel ei paista lõppu tulevat ning arvatakse, et see avaldab mõju ka kolmanda ja neljanda kvartali SKP kasvule.