Stockmann teatas täna Helsingi börsile, et kahjumis jaekaubandusdivisjoni kasumisse jõudmise kiirendamiseks on plaanis rakendada täiendavaid säästumeetmeid.

Ettevõte teatas 2015. aastal kulude kokkuhoiuprogrammist, millega loodeti tänavu pääseda 50 miljoni euro suuruse aastasäästuni. Nüüd kavatseb Stockmann lisaks kärpida kulusid 20 miljoni euro võrra aastas, et jõuda jaekaubandusdivisjoniga kasumisse aastaks 2018.

Üks peamine säästumeede on tööjõukulude kokkuhoidmine. Stockmann alustas läbirääkimisi ametiühingutega, mis hõlmavad 3000 Soome töötajat ja mille tulemusel loodab ettevõte kärpida töökohtade arvu tänavu sügiseks 380 võrra. Samas kaubamajade müüjate arvu plaanis vähendada ei ole.

"Turuolukord on jätkunud prognoositust veel raskemana juba pikalt ja tarbijate käitumine on märgatavalt muutunud. Senistest uuendustest hoolimata ei ole Stockmanni müügitulu areng küündinud meie ootusteni ja praeguse käibe taseme kohta on kulude struktuur liiga ränk," ütles ettevõtte asetegevjuht Lauri Veijalainen Stockmanni börsiteate vahendusel.