Nimelt kahtlustab prokuratuur, et vastutasuna ärimees Aleksander Kofkini rendilepingute pikendamise ja 2015. aasta jaanuaris toimunud konverentsi korraldamise õiguse eest just Kofkinile kuuluvas Meriton hotellis, võttis Savisaar Kofkinilt vastu varalise soodustuse.

See tähendab, et kahtlustuse kohaselt lasi Savisaar Kofkinil kinni maksta tema ja riigikogu liikme Siret Kotka sügisese puhkusereisi Marbellasse. Reis sisaldas mõlemale edasi-tagasi äriklassi lennukipileteid, majutust Marbella hotellis ning isegi raviprotseduure sealses meditsiinikeskuses.

Advokaat Nääs vaidles sellele vastu juba ka eilsel kohtuistungil. "Tegelikult oli Siret Kotka ja Savisaare nimele piletite tellijaks Priit Kutser ning arve maksis Siret Kotka. 1714,94 eurot. Arvetelt on näha, et tegu on samade lennupiletitega ehk 30. septembril toimunud lennuga Malagasse Hispaaniasse."

Siret Kotkast on saanud Savisaare kaitsetaktika, sest reisiarved maksis väidetavalt just Kotka.

Riigiprokurör Laura Vaik kommenteeris Nääsi öeldut lakooniliselt, et prokuratuur on dokumentidega (Siret Kotka poolt makstud lennukipiletite arve jms) kursis. „Riigiprokuratuur on kaitsjatepoolsete ajakirjandusele esitatud dokumentidega kursis, on nendega kahtlustuse koostamisel arvestanud ning need ei lükka ümber kahtlustuse sisu."