Audiitorite hinnangul on käibemaksudeklaratsiooni esitamise rakenduse ja üldise töökorralduse ettevalmistus hea ning rakendus on kasutusele võtmiseks valmis.

Ministeeriumi teatel ei tulnud auditi käigus välja ühtegi kõrgema või keskmise olulisusega tähelepanekut ning leitud väheolulist mõju omavate tähelepanekutega tegelemist on juba alustatud.

Ernst & Youngi audiitorid kinnitavad, et auditi käigus välja toodud tähelepanekud ei mõjuta oluliselt käibedeklaratsiooni koostamise ja esitamise protsessi tervikuna ega ole vastuolus käibemaksuseaduse üldiste põhimõtetega.

Lisaks andmete esitamise turvalisusele pöörab maksuhaldur suurt tähelepanu ka andmete kasutamise reeglitele - andmeid on võimalik kasutada ametnikel ainult oma tööülesannete täitmiseks ja rakenduse kasutaja saab teha ainult üksikpäringuid ning kõik päringud logitakse.

Auditi läbiviimisel tutvusid ja testisid audiitorid pisteliselt e-maksuameti käibedeklaratsioonide sisestamise, parandamise ja esitamise funktsionaalsust e-maksuameti koolituskeskkonnas. Vastavusauditi käigus kontrolliti ja hinnati, kas käibedeklaratsiooni loomise süsteem on kooskõlas käibemaksuseadusega. Auditis hinnati ka kasutajarollide mudelit, kasutajate administreerimise, autentimise, volituste andmise ja juurdepääsupiirangute haldamise protsesse.