Selleks tuleb kliendil volitada maaklerit esindama teda kindlustusseltsides pakkumise saamisel ja kindlustuslepingu sõlmimisel. Maakler selgitab kliendi kindlustusvajadused ja -soovi ning tutvustab talle eri võimalusi vara kindlustamiseks.
Pakkumise vormistamiseks täidab maakler koos kliendiga kindlustuse küsimustiku, et hinnata maja seisukorda, määrata reaalne taastamisväärtus jm.

Kindlustusmaakler soovib teada kindlustatava objekti kindlustuspakkumise esitamiseks järgmisi andmeid:
1. KÜ või ühisuse nimi, registrikood, aadress, esindaja nimi ja kontakttelefoni number.
2. Hoone ehitusaasta, üldpind (suletud netopind), tulekindluse aste (kivi-, sega-, puitehitis).
3. Kas viimaste aastate jooksul on renoveeritud katust, fassaadi, küttesüsteemi või veesüsteemi.
4. Soovitav omavastutuse suurus.
5. Kas soovitakse lisariske kindlustada, näiteks tsiviilvastutuskindlustuse lisariski. See on kolmandate isikute poolt kindlustusvõtja vastu esitatud nõue hüvitada kahju, mis on tekkinud kindlustusvõtja tegevuse või tegevusetuse tõttu.
6. Mitmes osamakses soovitakse tasuda (1, 2, 4 osas).

Saadud andmetele toetudes küsib maakler kindlustusseltsidest kindlustuspakkumisi. Kindlustusseltsid analüüsivad saadud andmeid ning teevad pakkumised. Kindlustuspakkumises on märgitud kindlustusmakse aastase kindlustuskaitse eest, samuti kindlustusandja lisatingimused poliisi sõlmimiseks, kui neid esitatakse. Kindlustusseltsid esitavad pakkumised maaklerile.

Maakler koostab saadud pakkumiste põhjal analüüsi ning edastab selle koos pakkumistega kliendile. Maakler selgitab kliendile pakkumiste sisu, toob välja erisused, tutvustab kliendile kindlustustingimusi, pöörab kliendi tähelepanu tingimustes märgitud välistustele.
Koostöös maakleriga valib klient sobivaima kindlustuspakkumise. Maakler esindab klienti kindlustuspoliisi sõlmimisel. Ta edastab kliendile kindlustuspoliisi koos kõigi lahutamatute osadega (pakkumine, lisatingimused, kindlustustingimused) ja arve.
Kindlustusmaakler haldab lepingut kogu lepingu kehtimise aja ja tuletab kliendile meelde, kui see lõppeb.

SEB Ühisliisingu Kindlustusmaakler