Kahe kolmandiku Land Cruiseri omanike brutopalk on alla 1200 euro kuus (2013. aasta andmetel). Netopalk sellisel juhul on mitte rohkem, kui 940 eurot, seisab rahandusministeeriumi blogis.

50 000 eurot maksva auto liisingu kuumakse viieaastase liisingu korral on ligi 600 eurot ja auto omamise ning kasutamisega seonduvad keskmised kulud (kindlustus, kütus, hooldus, remont) lisavad kogukuludele veel umbes sama palju otsa.

Täiendavalt on vastavalt EMTA 2013. aasta andmetele 5700 ettevõtet ilma sisulise tegevuseta, kuid nende arvel ligi 7000 autot ehk kümnendik kõigist firmaautodest.

Rahandusministeeriumi andmetel ostetakse ettevõtetesse eraisikutega võrreldes keskmiselt ligi 30% kallimaid kasutatud autosid ja ligi 70% kallimaid uusi autosid (allikas: Eesti Panga liisingustatistika, EMTA tehingustatistika, rahandusministeeriumi arvutused). Lisaks on keskmine ettevõtete autode võimsus vastavalt maanteeameti sõiduautode registri andmetele ja rahandusministeeriumi arvutustele suurem kui eraautodel (89 kW vs 114 kW).