Tallinnas hakatakse korda lööma Kadaka autoturul, kus kokku tegutseb lausa 47 ettevõtet. Arvestatavat käibemaksu laekub aga vaid viiest.

Tartus saab samasuguse tähelepanu Raadi autoturg, kus müüjaid kokku 18. Seal on olukord suisa selline, et kõigi ettevõtete peale on laekunud vaevalt mõnituhat eurot käibemaksu ning riik on seal ise pidanud sel aastal peale maksma.

„Keskendume nüüdsest lisaks viimastel kuudel tähelepanu all olnud vähekasutatud autode kontrollile ka rahva seas aastaid tuntud automüügipiirkondadele, nagu Kadaka tee Tallinnas või Raadi Tartus, ning seda sõltumata auto vanusest ja hinnast. Nendes piirkondades võib inimene aktiivset ettevõtlust oma silmaga näha, kuid maksude laekumine seal tegutsevatelt ettevõtetelt on reeglina olematu," tõdes Helm.

Ametid rõhutavad, et suurem tähelepanu neile kahele piirkonnale ei tähenda, et teised kontrollimisest pääseksid või end kergemalt tunda võiksid.

Maksu- ja tolliamet kontrollib keskmiselt 500-600 sõiduautot kuus. Sel aastal on 121 isiku poolt täiendavalt tasutud 326 540 eurot. Käibemaksukohuslaste registrist on kustutatud 34 isikut.