Ujuvkaide valmimine ja paigaldus on planeeritud selle aasta sügiseks, järgmise aasta kevadel jää sulades lisanduvad paadipoomid 290 alusele.

Prodeli sõnul on hanke võit ettevõttele väga oluline. “Hankija valikul võistlesime mitme tuntud tegija, seal hulgas ka kogu maailmas tuntud Soome sillaehitajaga. Top Marinele on suur tunnustus, et järjekordne maailmaklassi sadam usaldab meie välja töötatud tooteid ja kvaliteeti. Hanke võit on selge märk sellest, et ettevõte toodab ja paigaldab maailma parimaid ujuvkaisid," ütles ta.

Haven Kakumäe tellimusel rajatava väikelaevade sadamaarenduse ehitustööde peatöövõtja on AS BMGS Eesti filiaal. Viimaste aastate Läänemere suurima jahisadama ehitusprojekti projektijuhi Aleksei Matvejevi sõnul on sadamarajatistega seotud ehitustöödest valmis juba ligi 40%, kuid mitmed keerulised uudsete lahendustega töölõigud on veel ees.

“Projekti ainulaadsus ja maht on peatöövõtjale suur väljakutse ning projekti edukaks teostamiseks toetutakse Eesti parimate partnerite teadmistele ja oskustele”, lisas ta.

Kohtade arvult Eesti suurim jahisadam Haven Kakumäe ootab esimesi aluseid 2017. aasta kevadel. Sadama ehituse esimeses etapis rajatakse uus sadamani viiv Nooda tee ja jahisadam. Teises etapis valmib 2017. aasta sügisel kaasaegne aluste hotell ja sadama administratiivhoone jahtklubi, laste purjespordikooli, toitlustuskohtade ja teiste vaba aja veetmise võimaluste jaoks.