"Eriti hea meel on meie sel kevadel tööd alustanud uue maailmatasemel šokolaadiköögi üle, kuhu me investeerisime kokku kolm miljonit eurot ning vahetasime sellega välja kogu šokolaadimasside tootmiseks vajaliku seadmestiku. Uued seadmed tarnis Kalevile maailma suurim ja tuntuim šokolaaditootmisseadmete valmistaja, Šveitsi ettevõte Bühler," ütles Kaare Delfi Majandusele.

Kalevi šokolaadiköögi toodang ei jää Kaare sõnul enam millegi poolest alla maailma tipptootjate toodangule ning see avardab oluliselt Kalevi ekspordivõimalusi.

Kalevile omistati aasta lõpus kogu rahvusvahelise Orkla kontserni aasta kõige tähtsam auhind „Orkla Growth Award“.

"Meiega konkureeris auhinnale kokku 42 ettevõtet ligi 15-st riigist. See oli väga suur tunnustus, eriti arvestades seda, et Kalev kuulub Orkla kontserni alles 2 ja pool aastat ning on oluliselt väiksemate võimalustega kui enamik auhinnale konkureerinud ettevõtted," ütles Kaare.

Alanud 2013. aastaks on Kalev Kaare sõnul hästi valmistunud, seda nii tootearenduse, tootmise kui ka turunduse poole pealt.

"Plaanis on jätkata investeerimist tootmisseadmete kaasajastamisse, see loob omakorda uusi võimalusi tootearendusele. Kindlasti plaanime kasvatada ekspordimahtusid, eriti just Soomes, Rootsis ja Venemaal. Kohalikku tarbijat üllatame kindlasti nii mõnegi uue tootega, samuti kaasajastame mõningate olemasolevate toodete pakendeid. Usume, et Kalevil tuleb hea aasta," sõnas Kaare.