Aktsiaseltsi Luterma tütarettevõtja AS Via Concept esitas täna Harju maakohtule võlgniku pankrotiavalduse.

Pankrotiavaldusega taotleb AS Via Concept seoses püsiva maksejõuetusega pankrotimenetluse algatamist ja AS-i Via Concept pankroti välja kuulutamist.

Peamisteks maksejõuetuse tekkimise põhjusteks on AS-i Via Concept juhataja hinnangul üldisest majanduslangusest tingitud reklaamituru langus 2008. aastal ning võimatus kaasata krediidiasutustelt täiendavaid finantsvahendeid.

Pankrotimenetluse algatamise otsustab Harju Maakohus 10 päeva jooksul arvates pankrotiavalduse esitamisest.

Kalev Meedia töötajad ikka rahata

Eilse ja tänase päeva jooksul lõpetati 78 endise Kalev Meedia ja nüüdse Via Concepti töötajaga tööleping.

"Ma tegin veel eile kodus tööd," rääkis Delfile üks töötajatest, kes käis täna töölepingut lõpetamas. Tema väitel kontrollis juhtkond pisteliselt, kas kodukontoritesse pagendatud töötajad ikka teevad tööd või mitte.

Töölepingut lõpetades tundis endine Kalev Meedia töötaja ka huvi, kas Tornimäe majas Via Concepti uut juhti Andres Helistet keegi näinud ka on. "Mulle vastati, et maja peal on teda nähtud küll, pidi selline vaikne vennike olema," naeris tööraamatu kätte saanud inimene.

Viimase kahe kuu palk ja koondamisrahad on Via Concepti töötajatel ikka veel saamata. Küll on aga osad töölepingu lõpetanud saanud kätte riigi poolt makstava koondamistasu.

Teine Via Concepti töötaja nentis Delfile, et vaevalt enne pankrotimenetlust midagi juhtuma hakkab ning saadaolevat raha võib veel kauaks ootama jääda.