Tehinguga võtab ostja endale kuni 90 miljoni krooni suuruse investeerimiskohustuse Tallinna politseiprefektuurile üleantavate ruumide parendamiseks.

Politseiprefektuuri ja Kalevi jaanuari lõpus 20 aastaks sõlmitud lepingu järgi maksab üürilevõtja iga üldpinna ruutmeetri kasutamise eest ühes kuus üüri 150 krooni, mis sisaldab hoone haldamist ja hooldamist, territooriumi korrastamist, ruumide sisustamist mööbliga ning varustamist üldvalgustusega. Uutesse ruumidesse kolivad 30. augustiks praegu Lubja tänaval paiknevad korrakaitse- ja kriminaaltalitused ning abiteenistused ja liikluspolitsei Rahumäe teelt.

Tootmishoone ja maa müük ei muuda siseministeeriumi hinnangul ruumide üürileppeid.

“Ega meie leping üürileandja muutumisega ei muutu, lihtsalt kokkulepped antakse üle ja jäävad jõusse, nagu on,” ütles BNS-ile siseministeeriumi kinnisvara eest vastutav asekantsler Mart Kirsipuu.

“Ma ei teadnud, et Kalev tahab pinda müüa, kuid olen teadlik seoses kinnisvaratehingutega, et kui meil on üürileping, siis teine pool võib pinda müüa ja ükski leping sellest ei muutu,” rääkis Kirsipuu. Ta lisas, et mingeid lepinguga seonduvaid riske praegu küll pole ette näha.

“Kaleviga oli meil küll sõlmitud üks suuline kokkulepe: et me teavitame oma soovist ülejäänud pindasid kasutada kohe pärast uue ministri ametisse asumist,” rääkis Kirsipuu. “Kui me tahame ikka uuest aastast sinna pindu juurde saada, siis ei saa kaua oodata, muidu ei jõuta ruume ette valmistada.”

Seda enam ei ole lepinguga seotult mingeid riske karta, et pinna uus omanik Mati Tusov on kogu aeg ka siiamaani tehingu juures olnud, lisas Kirsipuu.