Kalevi nõukogu assistendi Rutt Panga teatel kujunes ettevõtte käibeks esimesel poolaastal üle 147 miljoni krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 6,8 protsenti ehk 10,8 miljonit krooni vähem.

Ettevõtte käive on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes säilitanud sama taseme nii siseturu kui ka Balti riikide ekspordi osas. Kogukäibe langus oli tingitud eelkõige müügi vähenemisega idaturgudel.

Kalevi müügimaht oli esimesel poolaastal ligi 3600 tonni maiustusi, millest 27 protsenti moodustas eksport.

Kalevi prioriteetseks turuks on Panga sõnul vastavalt ettevõtte strateegiale Eesti siseturg ning eksportturgudest Läti ja Leedu. Tooteid eksporditi eelkõige Lätti, Leetu, Ukrainasse ja Skandinaaviamaadesse.

Suurim osakaal Kalevi ekspordis on Lätil, moodustades 44 protsenti ekspordi kogumahust. Tänavu aasta suvel alustati martsipani müüki Ameerika Ühendriikidesse, millele aitab kaasa Kosher-sertifikaat.

Kalevi brutorentaablus on võrreldes eelmise aasta esimese poolaastaga kasvanud 7,2 protsenti, mis on seotud eelmise majandusaasta jooksul ettevõttes läbi viidud kaasaegsete juhtimis- ja majandamisvõtete rakendamisega ning loonud aluse ressursside efektiivsele juhtimisele ning viinud Kalevi stabiilsesse kasumisse.

Kalevi turuosa Eestis moodustab uuringufirma ACNielsen andmetel üle 45 protsendi Eesti maiustuste turust.