Eesti Ekspressi andmeil jätkab Kalev Meedia uudisportaal tööd kuni pankroti tõenäolise väljakuulutamiseni 30. aprillil, kuna kahte töötajat polnud võimalik koondada - üks neist on rase ja teine väikese lapsega, kuid ega see ei tähenda, et neile peaks palka maksma.
Enamik portaali töötajaid said koondamisteate kätte kaks kuud tagasi ja töötasid viimase ajani edasi, nii nagu tööleping ette nägi, kuigi nad ei saanud kätte ei veebruari ega märtsi palkasid, rääkimata puhkuserahadest, lõpparvetest ja muudest töötajatele ette nähtud tasudest.
Samas võeti portaali veel mõni nädal enne koondamislainet tööle uusi inimesi ning detsembris pidas Kalev aga Saku Suurhallis maha ca kaks miljonit krooni maksma läinud jõulupeo.
Praegu käib firma vastu pankrotimenetlus ja töötajate seas on spekuleeritud, et kui menetluse käigus leiab kinnitust, et pankrot tekkis tänu Alar Pingi tahtlikele juhtimisvigadele, võib viimasest saada esimene ärijuht, kes sellise tegevuse eest vanglakaristuse võib saada.
Via Concepti ajutine pankrotihaldur Indrek Leppsoo ütles, et saab homme võlgnikuga kokku ja kõik materjalid kätte, et Harju Maakohtu 30. aprillil toimuvaks istungiks ette valmistuda, praegu pole Leppsoo veel materjale näinud.
Seaduse kohaselt on pankrotihaldur juhul, kui maksejõuetus tundub tahtlik, kohustatud sellele tähelepanu juhtima, millele võib järgneda hagi esitamine.