„Meil on ju töölepingud, nii et tuleb tööd teha,“ ütles kalev.ee tegevtoimetaja Erki Varma. „Seadus ei võimalda töö tegemist katkestada. Kui tööd ei tee, võib tööandja töölepingu üles öelda.“

Töölepingu seaduse paragrahv 82 ütleb, et kui tööandja töölepingust kinni ei pea, on töötajal õigus töölt lahkuda, teatades sellest tööandjale viis päeva ette. Sellisel juhul lahkudes peab tööandja töötajale hüvitiseks maksma tema kahe kuu keskmise palga. Seda võimalust on ettevõttes Varma sõnul seni ka kasutatud.

Tänast ettevõtte iseenda pankrotiavalduse esitamise uudist kommenteerides ütles portaali tegevtoimetaja, et töötajad ei tea, mida see nende jaoks konkreetselt tähendab. Olukorda ei ole selgitanud ka ettevõtte juhatus.

„Ma ei ole jõudnud end veel küsimuse juriidilise poolega kurssi viia. Avaldus on esitatud, eks nüüd tulevad sellega kaasnevad toimingud,“ oli Varma nõutu.

Via Concept ehk endine Kalev Meedia esitas täna Harju maakohtule avalduse enda pankrotimenetluse algatamiseks. Kümne päeva jooksul otsustab kohus, kas menetlust algatada ja määrab selleks vajadusel ajutise halduri. Umbes kuu pärast peaks selguma, kas ettevõte läheb pankrotti või mitte. Pankroti korral hakkab töötajate hüvitistega tegelema töötukassa, ülejäänud summade osas hakatakse aga võlausaldajate nõudeid rahuldama.