Kohus tegi apellatsioonikomisjonile ettepaneku asi uuesti läbi vaadata ning teha antud asjas uus otsus.

ASi Kalev suhtekorraldusjuht Ruth Roht ütles ETAle, et enne kui lõplikku otsust kaubamärgi üle ei tule, on Antominil õigus Kalewi kaubamärki oma müüdaval jahul ja suhkrul edasi kasutada.

AS Kalev pöördus möödunud aastal majandusministeeriumi juures asuva komisjoni poole taotlusega tühistada ASi Antomin õigus kasutada patendiameti poolt registreeritud kaubamärki Kalew, kuna tegemist on Kalevile liiga sarnase kaubamärgiga.

“AS Kalev on investeerinud oma kaubamärgi tutvustamisse miljoneid kroone ning soovib seda kaitsta,” kinnitas OÜ Lasveti patendivolinik Villu Pavelts.

Majandusministeeriumi tööstusomandi apellatsioonikomisjon ASi Kalev taotlust ei rahuldanud, mistõttu otsustas ettevõtte vaidlustada asja Tallinna halduskohtus.

Tänavu jaanuaris rahuldas halduskohus ASi Kalev nõude. Kohtu tookordse otsuse kaebas Kalewi kaubamärgi omanik Romet Puhk edasi Tallinna ringkonnakohtule, kes otsustas antud kohtuvaidluses jätta taas õiguse ASile Kalev. Uue otsuse peab nüüd tegema ka majandusministeeriumi apellatsioonikomisjon.