"Loomulikult ei ole kommivabrikul kesklinnas vaja tootmispinda," ütles Gritsenko teispäeval BNS-ile. "Küsimus on selles, kui suured kulud toob kaasa tootmise kolimine. See eeldab täpsemat analüüsi ja sellega praegu tegeletakse."

Gritsenko sõnul on Kalev praeguseks juba välja rentinud Pärnu maanteega külgneva hooneosa Kamee mööblisalongile.

"Tulevikus osa Kalevi kinnisvara kindlasti müüakse," ütles Gritsenko. Tema sõnul ei ole kinnistut praegu veel müüki pandud.

Ühispanga analüütikute hinnangul võiks ettevõte oma kinnistu maha müüa, tasuda saadud rahaga osa oma võlgadest ja viia tootmistegevuse üle mõnda madalamalt hinnatud piirkonda.

Analüütikute hinnangul on Kalev oma Tallinnas asuva 5,2 hektari suurust maa-ala bilansis madalalt hinnanud. Kalev on bilansis hinnanud ettevõttele kuuluva maa ruutmeetri 75 kroonile ehk kokku vähem kui neljale miljonile kroonile.

Ühispanga hinnangul on maa väärtus tunduvalt kõrgem, mistõttu selle ruutmeetri hind võiks olla vähemalt 500 krooni ehk kokku ligi 25 kuni 27 miljonit krooni.

Seega saaks ka kinnistu ümberhindamisega ettevõtte majandusseisu parandada.

Gritsenko hinnangul on Kalevi näol tegemist igati perspektiivika ettevõttega, kellel on arvestatav turuosa nii Eestis kui Baltikumis tervikuna. Tema sõnul saab ettevõtte efektiivse juhtimise ja kulude kokkuhoiuga palju ära teha.

Kalevi uueks juhiks sai teisipäeval Oliver Kruuda, kes ongi lubanud ettevõtte efektiivsemalt toimima panna.