Äripäevas ilmus artikkel, mis puudutas Investly Holding OÜ-d ning ettevõtte osaniku Founders Capital OÜ ühte osanikku Jürgen Kaljuveed, millega seonduvalt esinesid mõned ebatäpsused.

Ärileht toob Kaljuvee selgituse ära muutmata kujul:

Käesolevaga kinnitan, et oma IT- ja pangandusvaldkonna kogemuse najal olen investeerinud ühisrahastuse platvormidesse, et aidata kaasa uue finantsteenuste valdkonna sünnile Eestis. 

Üheski neist ettevõttes ei oma ma olulist osalust või kontrollpakki, ega osale ka juhtimises, vaid sellega tegelevad minust pädevamad ja andekamad inimesed.

Ma ei eita minevikus tehtud vigu, kuid olen 10 aasta eest juhtunust teinud omad järeldused. Siinkohal soovin korrigeerida ühe meedias esinenud ebatäpsuse: ma pole kandnud vanglakaristust, vaid viibisin 2005. aastal kaks päeva politseijaoskonnas vahi all, tasusin linnakohtus trahvi ning sellega kaasus lahenes.

Investly Holding OÜ selgitab omalt poolt, et Kaljuvee ei osale nende platvormi igapäevases juhtimises, vaid on nõustanud infotehnoloogia poolel tarkvaraarendusel, milles on tal laiapõhjaline kogemus. 

Investly äri- ja krediidimudel, vastavuskontrollid ning sisemised protsessid on arendatud maailmas eeskujuks toodud Suurbritannia Financial Conduct Authority poolt koostatud nõuete järgi, teatas ettevõte.

Investly tegevusmudel on jätkuvalt läbipaistev ning avatud. Oleme sellekohase info avalikustanud oma kodulehel, kasutajatingimustes ja ka ajaveebis. Seal puuduva info oleme alati küsimise peale kättesaadavaks teinud ja teeme seda ka edaspidi.

Tänaseks on seitse Eesti ettevõtet kaasanud töökohtade ja lisandväärtuse loomiseks laenukapitali kokku rohkem kui 170 investorilt. Nagu iga investeeringuga, kaasnevad ka ühisrahastusplatvormidel investeerimisega riskid, mille kohast infot avaldame ka oma kasutajatele. Tänase seisuga pole ükski välja antud laen viivises ning investeeringute seis on positiivne, lisas ettevõte.