60. Eurovisiooni lauluvõistlus toimub Viinis ning Mercer otsustas sealseid hindu võrrelda Londoni, Pariisi, Rooma ja Berliini hindadega.

"Teiste Euroopa pealinnadega võrreldes ei ole Viin sugugi kallis linn ehkki elukvaliteet on siin kõrge," ütles Mercer Austria juht Josef Papousek.

Tulemused näitavad, et Viin on Pariisist ja Roomast kohale tulnud fännidele kindlasti odav linn.

Tass kohvi maksab Viinis keskmiselt 2,83 eurot (kui sa turistidele mõeldud kohvikusse ei satu). Roomas maksab tass kohvi 3,13 ning Pariisis 3,7 eurot.

Pint õlut maksab Austria pealinnas keskmiselt 4,3 eurot. See on 2,64 eurot vähem kui  Londonis. Roomas saaks sama koguse õlut 9,11 ning Pariisis 8,5 euro eest.

"Inglise, Prantsuse ja Itaalia fännid peavad olema ettevaatlikud, et nad madalate hindade tõttu väga ei erutuks ja liiga palju alkoholi ei joo," hoiatas Papousek.

Ühistransport on Viinis samuti väga soodne, kui võrrelda teisi olulisi Euroopa pealinnu. Aastapikkuse sõiduõigue andev kaart maksab siin 365 eurot. Pole siis ime, et siin sõidetakse ühistranspordiga kokku 931 miljonit korda aastas. See on üks Euroopa parimaid näitajaid.

Hinnad Viinis

Numbeo on portaal, mis kogub inimeste endi sisestatud andmeid erinevate paikade ning nende hindade kohta. See arvutab välja kasutajate poolt sisestatud hindade keskmise. Toome välja mõned hinnad Viini kohta:

Lõunasöök tavalises söögikohas - 8 eurot

McDonaldsi eine: 6,4 eurot

Vesi (0,33 L): 1,82 eurot

Ühistransport (üksikpilet): 2,2 eurot

takso kilomeetri tasu: 1,42 eurot

Kütus (1 liiter): 1,25 eurot

Kinopilet: 8,75 eurot