“Ei kommenteeri, kuidas valitakse uus juht,” ütles Kallo RKAS-i uue juhi otsingute kohta, lisades siiski, et avalikku konkurssi ei tule. Kallo sõnul arutatakse küsimust 11. aprilli nõukogu koosolekul. Väidetavalt on just seal plaanis uued juhtkonna liikmed ametisse kinnitada. Eesti Päevalehe andmeil ei ole poliitilistes ringkondades arutelud veel tõsiseltvõetavate RKAS-i juhi kandidaatideni jõudnud.

RKAS-i nõukogu liige, ärimees Ralf Õng peab aga avalikku konkurssi vajalikuks. “Kui Kallo tahab ise uue juhi valida, siis on see tema õigus, aga minu arvates on konkurss parim lahendus,” ütles Õng. Halvim variant oleks tema sõnul see, kui nõukogus “surutakse” poolvägisi juhiks mõni “oma mees”. “Kindlasti ei tohiks uus juht olla poliitik,” ütles Õng.

Kolm RKAS-i juhatuse liiget viiest – juhatuse esimees Tiit Ottis ning liikmed Roman Koslov ja Heiki Puusaare – lahkuvad aprilli lõpust.

Veel hiljaaegu räägiti Eesti Loto eksjuhist Monika Salust kui võimalikust Ottise mantlipärijast, kuid Salu kinnitas huvi puudumist selle ametiposti vastu.