2002. aasta esimesel poolel müüsid kange alkoholi tootjad neli miljonit liitrit viina. Kokku müüdi eelmise aasta esimesel poolel 4,8 miljonit liitrit kanget alkoholi, mis on 11 protsenti vähem kui tänavu.

“Eestis on rõhk valge viina peal. Segatakse kokteile ja juuakse vähem viskisid jne,” ütles Viina Liidu juht Aleksander Skoblov, kelle hinnangul on Eesti kange alkoholi turg jõudsalt kasvanud ka salaalkoholi turuosa vähenemise arvelt.

“Ma loodan vähemalt nii. Üldine suhtumine on, et kui juua, siis ikka riigiviina. Siis pole hirmu, et midagi juhtub,” lisas Skoblov, kelle hinnangul on Eestis salaviina turuosa umbes 25 protsenti. Ideaalvariandis oleks see protsent kümme. “Arenguruumi veel on, vast paari aasta pärast jõuame sinna,” loodab Skoblov.

Koos ekspordiga on tootjad kanget alkoholi müünud sel aastal juba 8,1 miljonit liitrit, mida on 26 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Ekspordiks läks esimesel poolaastal 2,8 mln liitrit ehk 35 protsenti kogu müügist.

Suurima turuosaga viinatootja oli esimesel poolaastal Liviko, kellele kuulub 46 protsenti turust. Livikole järgnevad Onistar ja Ofelia mõlemad 19 protsendiga.