"Anarhia Kuivastu sadamas. Ionas on katki. Harilaid ei sõida tugeva tuule
tõttu. Järjekorda organiseerivad nolgid, kes lasevad oma sõpru/tuttavaid
vahele," teatas üks Delfi lugeja.

Laevakompanii infotelefonilt kinnitati Delfile, et Ionas on tõesti katki ja Harilaid ei sõida tugeva tuule tõttu. Ainus laev, mis täna sõidab Saaremaa ja mandri vahel, on Hiiumaa.

Hiljem täpsustas operaatorfirma Tuulelaevad, et Harilaid lahkus liinilt juba kella 16 paiku, kuid kui ilm peaks õhtu jooksul paranema, siis pannakse Harilaid uuesti käima.

Laevafirma andmetel oli ooteaeg Kuivastu sadamas kella 19 paiku 2-2,5 tundi. Reisijatel, kes reisivad väikelaste ja imikutega, paluti pöörduda Kuivastu kassasse ja neile võimaldati ülesõit eelisjärjekorras.

Tekkinud kuni 2,5 tunnine ooteaeg lõppes laevaoperaatori teatel pärast kella 21:40 väljumist Kuivastust. Tuulelaevad tänab reisijad kannatlikkuse eest.

Olukorra tegi eriti keeruliseks see, et täna on pühapäeva õhtu, mis on teadupärast nädala kõige kiirem aeg Kuivastu sadamas, kuna puhkepäevad Saaremaal veetnud inimesed tahavad koju tagasi pääseda.

Nagu näha ühelt toimetusse saadetud kuvatõmmiselt, siis ulatus järjekord kella 18 paiku umbes kilomeetri kaugusele sadamakaist.