Avalikkusesse tilkunud info järgi tundub Läti Raudtee nüüdseks juba endise juhi Uģis Magonise altkäemaksu- juhtum, kuhu on segatud ka Eesti suurettevõtja Oleg Ossinovski, nagu halvemat sorti märulifilm. Väidetavalt anti poole miljoni euro väärtuses rahapakk üle Pärnu lähistel ja sellele järgnes Läti piiri ületades korruptsioonipolitsei maha raputamise üritus, mis päädis teetöödesse takerdumisega.

Aga see ei ole veel kogu lugu. Kuna summa oli nii suur, et sellest oleks pidanud jätkuma ka n-ö edasijagamiseks, tahtis väidetavalt Läti korruptsioonitõrje büroo (KNAB) jälitada Magonist kuni lõpppunktini. Ärilehe andmetel oli aga Magonist sõidutanud autojuhi puhul tegemist endise politseinikuga, kes „saba” ära tundis ja seepeale gaasipedaali alla vajutas. Siis ei jäänud juba KNAB-il muud üle kui Läti üks mõjukamaid inimesi kinni pidada ja seejärel juba kohtu kaudu vahi alla võtta, muidu oleks jõutud ehk asitõendeidki hävitada.

Tänaseks istub Magonis juba kuuendat päeva arestimajas ja Läti seaduste järgi võib see venida kuni kahe kuu pikkuseks. Raudteejuhi advokaat, Lätis varem suhteliselt tundmatu Alvis Marga selgitas Ärilehele, et nad vaidlustavad kliendiga vahi alla võtmise ja kuu aja jooksul peab kohus tegema uue otsuse – kas rahuldada vaidlustus või pikendada arestimajas viibimist. „Järgmisi uudiseid võib oodata paari nädala pärast,” ütles Marga.

See, et kapo jõudis Ossinovski tööruume puistama pea samal ajal Magonise vahistamisega, polnud juhus, vaid juba pikemalt planeeritud koostöö.